Ugalas jõudis proovisaali muusikaline lastelavastus «Kohtume kell 8 Noa laeval»

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Palm proovisaalis
Marika Palm proovisaalis Foto: Heigo Teder

Jõulukuul esietendub Ugala teatris muusikaline lastelavastus «Kohtume kell 8 Noa laeval», mille lavastab Marika Palm.

Laval seiklevad keset lumist Antarktikat kolm pingviinist sõpra, kes asuvad suure veeuputuse kartuses teele Noa laeva poole. Pardale mahub igast loomaliigist ainult kaks, aga sõbrad ei taha sellega leppida ja nii nad asuvadki kolmandat laeva smugeldama.

Peene huumori ja vaimuka tekstiga lavastus sobib lastele alates 5. eluaastast, ent on samavõrd nauditav täiskasvanule. Vahva ja tempoka lasteloo jaoks kirjutab laulud räppar Mart Rauba, keda laiem üldsus teab nime all MC Lord. Näitlejatena teevad lavastuses kaasa Janek Vadi, Ilo-Ann Saarepera, Ringo Ramul ja Kata-Riina Luide.

Marika Palm on Ugalas lavastanud mitu laste- ja noortelavastust: «Printsess Luluu ja härra Kere», auhinnatud noortemuusikal «Moraal» (Salme Reegi nimeline teatriauhind) ning kevadel lavale jõudnud seikluslik «Tuul kuu pealt».

Esimest kohtumist fantaasiarohke pingviiniseikluse alusmaterjaliga meenutab Marika Palm järgmiselt: «Kui ma seda raamatut esimest korda lugesin, olin loost täiesti haaratud. Mind visati koos kolme väga naljaka pingviiniga Antarktika lumistele väljadele seiklema. Aga siis hakkas vihma sadama ning ma mõistsin, et mulle räägitakse suure veeuputuse ja Noa laeva lugu, AGA pingviinide vaatepunktist. Ma sain kõvasti naerda, natuke nutta ja mis kõige tähtsam: nendega koos mõelda väga olulistele teemadele ning seda kõike humoorikas ja elujaatavas võtmes. On ainult au ja rõõm nii armsat materjali lavalaudadel äratada.»

Näidendi autor Ulrich Hub on saksa lastekirjanik, näitleja ja lavastaja, kes on hulga auhindu võitnud just nimelt lastenäidenditega. Lavastuse kunstnik on Annika Lindemann ning originaalmuusika kirjutavad Kaarel Kuusk ja Judith Parts. Videokujunduse loob lavastusele Katre Sulane ning liikumise seab Anni Zupping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles