Viljandi järv saab koha poolest rikkamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalastusentusiasti Taavi Kobina teada asustati kohamaime viimati ametlikult Viljandi järve 2005. aastal. Foto on tehtud 2013. aastal, kui noori kohakalu samuti järve lasti.
Kalastusentusiasti Taavi Kobina teada asustati kohamaime viimati ametlikult Viljandi järve 2005. aastal. Foto on tehtud 2013. aastal, kui noori kohakalu samuti järve lasti. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus loodab lähiajal lasta Viljandi järve 1000 kohamaimu. Mitu aastat angerjamaimude järve asustamisega tegelnud kalastusentusiast kiidab ettevõtmist.

Linnavalitsuse keskkonnaspetsialisti Iris Saare sõnul on kohamaime vaja juurde selleks, et tagada kalastiku koosseisu tasakaal ja vee-elustiku liigiline mitmekesisus. «Röövkalade asustamine aitab hoida järve ökosüsteemi tervena,» selgitas ta.

Eile hommikul sai ümber kalamaimude pakkuja leidmiseks korraldatud hanke tähtaeg. Laekus üks pakkumine, milles maimu eest küsitakse 1,32 eurot ehk kokku 1320 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles