Küünlavabriku juht annetas koduerakonnale 8000 eurot

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Juhani Aaltonen on olnud erakonna liige üle viie aasta.
Harri Juhani Aaltonen on olnud erakonna liige üle viie aasta. Foto: Elmo Riig

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni avalikustatud annetuste andmetest nähtub, et kolmandas kvartalis oli Viljandimaa inimestest oma partei suhtes kõige lahkem ettevõtja Harri Juhani Aaltonen, kes annetas Isamaale 8000 eurot.

Riigikogu liige Helmen Kütt andis kodusele Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale BNS-i teatel 1100 eurot ning Äripäeva andmetel Viljandimaa rikkaim ettevõtja Aivar Berzin panustas roheliste erakonna tegemistesse 2500 eurot. Berzin ise erakonda ei kuulu ning rohelised on Eesti suurim erakond, kel pole riigikogus esindust.

Kõige rohkem kogus parteidest kolmandas kvartalis annetusi Reformierakond, kes sai 120 389 eurot. Suurim annetaja oli Saaremaa ärimees Vjatšeslav Leedo 45 000 euroga.

Erakond Isamaa kogus tänavu kolmandas kvartalis annetusi 103 170, Sotsiaaldemokraatik Erakond 42 642 eurot ja Keskerakond 37 329 eurot.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) kogus kolmandas kvartalis 5174 eurot ja Vabaerakond 2909 eurot. Erakond Eestimaa Rohelised sai samal ajal 3119 eurot annetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles