Humoorikas aps Linnagaleriis

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks näitusel tagurpidi eksponeeritavatest töödest on Arthur Grau foto «Kinetic Umbra», millel autor on pika säriajaga talletanud inimkeha liikumist täielikus pimeduses.
Üks näitusel tagurpidi eksponeeritavatest töödest on Arthur Grau foto «Kinetic Umbra», millel autor on pika säriajaga talletanud inimkeha liikumist täielikus pimeduses. Foto: Arthur Grau

Viljandi Linnagalerii kordas pahaaimamatult apsu, mis juhtus 1961. aastal New Yorgi moodsa kunsti muuseumis, kus Henri Matisse’i maal «La Bateau» («Purjekas») rippus 46 päeva tagurpidi.

Nimelt jõudis Viljandisse näitus «Tajumängud IV», millel viie fotograafi efektsed teosed manipuleerivad suuremal või väiksemal määral vaataja aju ja silma koostööga. Nüüdseks on aga teada, et 26-st näitusel olevast tööst lausa kuus ripuvad tagurpidi.

Et anda vaatajatele võimalus kummalisest situatsioonist osa saada, jäävad pildid valesti üles teisipäeva, 16. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles