Sõprus püsib. Viljandimaa ootab külalisi Minden-Lübbeckest

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Minden-Lübbeckele
Vaade Minden-Lübbeckele Foto: Maakonna arhiiv

Viljandimaale tulevad oktoobris ja novembris külalised Saksamaalt Minden-Lübbecke maakonnast. Viljandi ja Minden-Lübbecke maavalitsuse vaheline koostöö kestis 25 aastat.

Viimase paari aasta jooksul leppisid meie maavanem Erich Palm ja Minden-Lübbecke maavanem Ralf Niermann kokku, et partnerlusse tuleks kaasata noori. Sellest aastast võttis Viljandimaal koostööjärje üle omavalitsuste liit, kes samuti toetab noortevahetust.

Järgmisel nädalal tulevad siia külla viis inimest Lübbecke Pro Musica muusikakoolist. Külaliste seas on Saksamaal autasusid pälvinud pianistid Edvard Salvesen ja Leander Brand koos juhendaja Erik Salveseniga.

Pianistid annavad 16. oktoobril kaks tasuta kontserti. Esimene kontsert on kell 11.10 Tarvastu gümnaasiumis ja teine samal päeval kell 18 Viljandi muusikakooli orkestrimajas.

Õhtusel esinemisel kannavad pianistid ette konkursside repertuaari, esitades palu kahel tiibklaveril. Mõlemale kontserdile on oodatud kõik asjast huvitatud.

Külaskäigu suurem eesmärk on teha kokkuleppeid ja plaane edasiseks koostööks, millesse plaanitakse kaasata ka teiste Viljandimaa muusikakoolide õpilasi.

Novembris tulevad Viljandi gümnaasiumisse külla Mindeni Besselgymnasiumi noored ühes õpetajatega. Mõlemad gümnaasiumid pööravad suurt tähelepanu täppisteadustele. Gümnasistide reis leiab aset samal ajal, kui Viljandi gümnaasiumis on viies Eesti koolide teadusteatrite festival, ning sellest soovivad osa võtta ka sakslased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles