Pärandehituse festivalil võetakse õppematerjalina ette kohalik munakivitee  

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodi mõisast on kujunenud tõeline pärandehituse kants. Läinud suvel oli seal kunstiakadeemia ja kultuuriakadeemia koostöös rahvusvaheline disaini suvekool “Wood and Design”. Tuleval nädalavahetusel leiab aset pärandehituskoolituste festival.
Loodi mõisast on kujunenud tõeline pärandehituse kants. Läinud suvel oli seal kunstiakadeemia ja kultuuriakadeemia koostöös rahvusvaheline disaini suvekool “Wood and Design”. Tuleval nädalavahetusel leiab aset pärandehituskoolituste festival. Foto: Elmo Riig

Kel huvi, kuidas munakivisillutist teha, või kes tahab ammutada teadmisi laastukatuse valmistamisest, siis neil on nädalavahetusel asja Loodi mõisa, kus pärandehituskoolituste festivalil seda kõike meistrite käe all õppida saab.

Mittetulundusühing Rahvusliku Ehituse Selts on projekti "Traditsioonilise ehituse õpitoad Viljandimaal" käigus viimase kahe aasta jooksul korraldanud Mulgimaal rohkem kui 20 pärandehituskoolitust. Projekti lõpetuseks korraldatakse minifestival: ühe nädalavahetuse jooksul on Loodi mõisas korraga neli koolitust.

Koolitused ja suitsusaun

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles