Tänane vaimse tervise päev on pühendatud noortele (1)

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Riina Sikkuti sõnul omandavad lapsed koolis küll teadmisi õppeainete kohta, aga oma emotsionaalse ja vaimse poolega peavad nad sageli ise toime tulema.
Tervise- ja tööminister Riina Sikkuti sõnul omandavad lapsed koolis küll teadmisi õppeainete kohta, aga oma emotsionaalse ja vaimse poolega peavad nad sageli ise toime tulema. Foto: Eero Vabamägi

Täna on ülemaailme vaimse tervise päev, millel seekord on tähelepanu all noorte võtmeküsimused: netisuhtlus versus vahetud kontaktid, küberkiusamine, emotsionaalse tasakaalu leidmine ning vägivalla ja ennast hävitava käitumise vältimine.

Vaimse tervise ja heaolu koalitsiooni eestvedaja, sotsiaaltervishoiu professori Merike Sisaski sõnul tuleb vaimse heaolu poole püüdlemist alustada juba noores eas. "Liigne ärevus, masendus ja käega löömine võivad tõmmata noori ennasthävitava käitumise nõiaringi, hilisemas eas võivad probleemid kuhjuda, tekivad raskused suhete hoidmise ja sobiva töökoha leidmisega. Seetõttu on oluline anda noortele eneseabi tööriistad ja info abi saamise võimaluste kohta."

Tervise- ja tööminister Riina Sikkuti sõnul omandavad lapsed koolis küll teadmisi erinevate õppeainete kohta, aga oma emotsionaalse ja vaimse poolega peavad nad sageli ise toime tulema. "Ometi on just vaimne tervis rahulolu ja koolirõõmu alustala."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles