Repliik. Seisvalt autolt lööki ei saa

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal Ugala ringristmiku juures teed ületanud rohelisekirju jope ja sinivalge rattakiivriga noorsandi kasvatavad inimesed võivad enda üle uhked olla: nad on tollele eeskujulikult selgeks teinud, mismoodi tuleb ülekäigurajale lähenedes käituda. Poiss pidas jalgratta enne sebrat kinni, tuli sellelt maha ning vaatas enne teele astumist mõlemale poole. Mina autojuhina sain tema kavatsusest aegsasti aru: peatusin hetk enne seda, kui ta minu poole vaadata jõudis. Ning kujutate ette: vöötrajale astudes poiss veel noogutas tänutäheks. Viis pluss!

Seisva auto alla ei ole võimalik jääda. Kui kõik jalakäijad ja ratturid astuksid ülekäigurajale alles pärast seda, kui nad on täiesti veendunud, et lähenev autojuht on neid näinud ja laseb nad üle, siis peab vöötrajal õnnetuse juhtumiseks midagi ekstraordinaarset toimuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles