Kulpide jagamisele järgnes pidu kohvikutes

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Etnokulbid said reedel jagatud, oli laupäevane lõikuspidu noorte muusikute päralt, kes esitasid oma lugusid Viljandi kohvikutes. Rohelise Maja kohvikus esines duo Traat.
Kui Etnokulbid said reedel jagatud, oli laupäevane lõikuspidu noorte muusikute päralt, kes esitasid oma lugusid Viljandi kohvikutes. Rohelise Maja kohvikus esines duo Traat. Foto: Marko Saarm

Nädalavahetusel peeti Viljandis «Pärimusmuusika lõikuspidu». Reedel jagati muusikutele sõna otseses mõttes kulbiga tunnustust, kui peeti maha traditsiooniline Etnokulpide auhinnagala ning laupäeval õhutasid pärimusmuusikud peohoogu kohvikutes.

Kuigi kohvikutes on pidu peetud varemgi, pole seda tehtud lõikuspeo ajal tuurina. Pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa rääkis, et kohvikutuur sai alguse sellest, et on palju noori pärimusmuusika bände, kes suurt kontserdilava ehk veel täita ei suuda, aga kellel oleks kohvikutes mõnus mängida ja rahval neid sama mõnus kuulata. Samuti on Viljandis palju ägedaid kohvikuid ja nii saab neid rahvale hästi tutvustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles