Väärikate ülikooli eestvedaja sai mitmelt poolt kiitust

Eget Velleste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärikate ülikooli avaloeng ilmast tõi kohale üle 120 kuulaja. Pillimänguga alustas oma loengut sünoptik Ele Pedassaar.
Väärikate ülikooli avaloeng ilmast tõi kohale üle 120 kuulaja. Pillimänguga alustas oma loengut sünoptik Ele Pedassaar. Foto: Elmo Riig

Loos "Väärikate ülikooli eestvedaja sai mitmelt poolt kiitust" oli faktiviga. Viljandi Väärikate Ülikool on Viljandi maakonna aasta õpitegu. Autor Eget Velleste vabandab.

Eelmise nädala lõpul pälvis Viljandi väärikate ülikool kiitust nii Viljandi vallalt kui ka üle-eestilisel konkursil.

Festivalil "60+" tunnustati eakate hüvanguks tehtud tegusid ning sellele kaasa aidanud inimesi. Kategoorias "Tegu eakatele" valiti laureaadiks Viljandi väärikate ülikool koos eestvedaja Piret Ausiga. Eelmisel õhtul oli väärikate ülikool nimetatud Viljandi maakonna aasta õpiteoks.

Väärikate ülikooli elluäratamise algatus ei tulnud sugugi Ausilt endalt. "Linnakodanikud pöördusid linnavalitsuse ja kultuuriakadeemia kultuurhariduse osakonna poole, et loengusarja taas organiseeritaks," jutustas Aus ja lisas, et kui on nõudlust, siis tuleb ka korraldada.

Nii alustaski Aus koos abilistega vabatahtliku töö korras eakatele loengute, seminaride ja väljasõitude organiseerimist. "Korraldamist on seal palju rohkem kui teemade valimine ning loengusaali kinnipanemine," sõnas Aus ja tõdes, et korraldustöö võtab teisigi kulusid peale ajaressursi.

Ta lausus, et kiitus on alati tore, kuid teda ei motiveeri siiski ainult diplomi saamine, vaid pigem loengutes käinute säravad silmad. "Ma tahan inimestele rõõmu tuua ning loodan, et loengupäev toob meie väärikatele heameelt," sõnas Aus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles