Linn hakkab lasteaedu liitma

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed Mesimumm
Lasteaed Mesimumm Foto: Elmo Riig

Viljandi lasteaiad Midrimaa ja Mesimumm kavatsetakse järgmisest õppeaastast viia ühise juhtimise alla.

Viljandi lasteaiad Midrimaa ja Mesimumm kavatsetakse järgmisest õppeaastast viia ühise juhtimise alla.

Haridusvaldkonna abilinnapea Janika Gedvili sõnul puudutab liitmine eelkõige lasteaedade juhtimise ümberkorraldamist. «Kahte asutust asub juhtima üks direktor ja kaks õppejuhti,» ütles Gedvil.

Midrimaa direktori ametikoht koondatakse ja mõlemasse lasteaeda jääb alles õppejuht.

Teistele lasteaia töötajatele, lastele ja nende vanematele liitmine suuri muudatusi kaasa ei too.

Viimastel aastatel on lasteaedade töökorralduses tehtud mitu muudatust. Nii ei pea lasteaedade direktorid Gedvili sõnul tegelema enam suures mahus kinnisvara ja heakorda puudutavate küsimustega, nende eest vastutab nüüd kinnisvara haldusamet. Lasteaedade toitlustamine on korraldatud üle linna samadel alustel ja ühise hankega. Lasteaia direktoritele on neis valdkondades alles jäänud järelevalve roll. Lisaks on Viljandi päevakeskuse juurde loodud laste ja perede osakond, mis pakub linna haridusasutustele tugiteenuseid.

«Olukorras, kus juhtimine ei keskendu enam nii suures mahus majandusküsimustele, on liidetud lasteaia juhtkonnal võimalik tegelda oma peamise ülesande ehk lasteaia õppetöö korraldamise ja personaliküsimustega,» selgitas abilinnapea.

Varem on Viljandis liidetud lasteaiad Krõll ja Mängupesa. «Liitmise järel tekkinud Krõllipesa lasteaia vanemate ja õpetajate seas tehtud küsitlused näitavad, et rahulolu lasteaiateenuse ja töökorraldusega on varasemaga võrreldes kasvanud või jäänud samale tasemele,» rääkis Gedvil.

Lasteaedade liitmise plaani asub nüüd arutama Viljandi linnavolikogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles