Vana vangla kohale tuleb hüperpood

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb arhitektide loodud eskiisil välja vangla asemele ehitatav kaubanduskeskus, mis valmib järgmise aasta oktoobri lõpuks.
Selline näeb arhitektide loodud eskiisil välja vangla asemele ehitatav kaubanduskeskus, mis valmib järgmise aasta oktoobri lõpuks. Foto: AB MURU JA PERE

Viljandi vangla ostnud Eften Kinnisvarafond hakkab rajama viis miljonit eurot maksvat kaubanduskeskust, kus suurima ruumi saab Rimi ning sellele lisaks tuleb paarkümmend kauplust.

Keskuse rajaja teatel valmib 7000 ruutmeetri suurune kaubanduskeskus järgmise aasta oktoobri lõpuks.

«Viivitamiseks enam aega pole, seega algavad ehitustööd kohe,» teatas Eften Capitali juht Viljar Arakas. Sel nädalal võtab ehituse peatöövõtjaks valitud Saaremaa firma Tesman ehitusplatsi enda kätte.

Kui maja valmis saab, on seal kauplustele üüritavat pinda 5300 ruutmeetrit. Sellest 2000 saab enda kätte Rimi, kes rajab sinna hüpermarketi.

«Sellest saab Viljandi suurim kauplus,» kinnitas Rimi Eesti Foodi kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats. Batsi väide ei pruugi siiski päris tõsi olla, sest Maksimarketil on Paalalinnas umbes sama suur kauplus.

«Meil on umbes 2000 ruutmeetrit,» pakkus Viljandi tarbijate ühistu juht Priit Aule. «Mõni meeter siia-sinna.» Samas kinnitas Aule, et teda ei häiri, kui konkurent end enne uue maja ehituse algust kõige suuremaks reklaamib. «Meie tegevust see ei muuda,» lisas ta.

Teistest Viljandi toidukauplustest on planeeritav Rimi suurem. Praegu on näiteks Centrumis asuvas Rimis pinda kõigest 400 ruutmeetrit, Männimäe Selver on kolm korda suurem ehk 1250 ruutmeetrit.

Kui uus keskus oktoobris valmis saab, tekib olukord, kus üle tänava tegutseb kaks Rimi kauplust. Teineteise lähedusest hoolimata ei kavatse kauplusekett oma Eesti kõige väiksemat poodi kinni panna. «Praegu võib kindel olla, et Rimi jääb Centrumisse alles,» sõnas Bats. Firma usub, et kui suures poes hakkavad inimesed käima suuri oste tegemas, siis väiksem pood jääb neile, kes tahavad kiiresti kauba kätte saada ja kellele pole vaja suurt valikut.

Mis tulevikus saab, seda firma prognoosida ei taha. «Põhimõtteliselt on meil tagataskus Säästumarketid ja kui vaja, saame Centrumis selle avada,» lisas Katrin Bats.

Viljar Arakase sõnul jaguneb keskuse pind paari­kümne üürniku vahel. «Hüpermarketist saab keskuse magnet,» lausus Arakas. Peale selle tulevad sinna spordikaupade ja elektroonikamüüjad, mõni toitlustuskoht, apteek ning muud teenusepakkujad.

Ühegi teise firmaga peale Rimi pole Eften Kapital veel lepingut sõlminud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles