Sünnipäev koos saluudiga

Küllo Arjakas
, ajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi 700 aasta juubeliks anti välja mitmesuguseid suveniire ja trükiseid, Eesti NSV Ülemnõukogu autasustas linna aukirjaga.
Viljandi 700 aasta juubeliks anti välja mitmesuguseid suveniire ja trükiseid, Eesti NSV Ülemnõukogu autasustas linna aukirjaga. Foto: montaaž

1983. aastal tähistati suurejooneliselt, peaaegu läbi terve aasta Viljandi 700 aasta juubelit. Korraldati teaduslik konverents «Kodulinn Viljandi» ja avaldati samanimeline artiklite kogumik, ilmus värvifotoalbum «Viljandi» ja biograafiline väljaanne «Viljandi läbi aegade» ning Tallinna ülemustelt luniti välja värv kesklinnas pisut enam kui 50 luitunud maja ülevõõpamiseks, milleks kulus koguni kaks suve.

Eesti Telefilm väntas filmi «Järvelinn Viljandi», trükiti vimpleid, kilekotte ja tuletikkude suveniirtoose. Suveniiridel sai näha igipõliseid motiive: Viljandi paadimees, rippsild, lossimäed ... Juubelisündmuste puhuks ehitati uuesti üles lossivaremete vabaõhulava ning seal etendus Aino Kalda «Mare ja ta poeg». Raekoja ukse kohale paigaldati kipsist värvilise linnavapi asemele kohrutatud vaskplekist linnavapp. Kohale saabusid sõpruslinnade esindajad, sealhulgas NSV Liidu ja Soome sõprusühingu kaudu Porvoo linnavolikogu kolmeliikmeline delegatsioon ja 60-liikmeline meeskoor Porvoon Mies­laulajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles