Uute sõiduautode registreerimine septembris vähenes  

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet registreeris Eestis septembris 1572 uut sõidautot.
Maanteeamet registreeris Eestis septembris 1572 uut sõidautot. Foto: Elmo Riig

Maanteeamet registreeris septembris 1572 uut sõidautot, mida on võrreldes möödunud aasta sama ajaga 20,4 protsenti vähem.

Kokku vähenes septembris sõidukite registreerimine koos kasutatud sõidukitega 11 protsenti, 3640 sõidukile, millest 43 protsenti moodustasid uued sõiduautod, selgub maanteeameti statistikast.

Populaarseim sõiduauto oli 268 sõidukiga Toyota. Järgnesid Škoda 194, Renault 154 ja Kia 140 esmaselt registreeritud sõidukiga. Uusi veoautosid registreeriti septembris 460, lisaks neli bussi, 456 haagist, 38 mootorratast, 83 mopeedi, neli maastikusõidukit, 59 traktorit, 11 traktorihaagist, 10 liikurmasinat ja 35 jetti.

Augustis registreeris maanteeamet 2726 uut sõiduautot, mida oli möödunud aastaga võrreldes 31,1 protsenti enam.

Et Euroopa Liidus võeti kasutusele uus kütusekulu mõõtmise metoodika ja sellega seoses kehtestati kvoodid, kui palju vana metoodikaga mõõdetud sõidukeid tohib pärast 1. septembrit müüa, võttis suurem osa autode müügiettevõtetest kvooti ületavad autod ise arvele ehk need nii-öelda müüdi ette.

Seetõttu oligi järgmistel kuudel müügitulemustes oodata kerget miinust, teatas autode müügi- ja teenindusettevõtete liit (AMTEL) neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles