Kaasava eelarve ideede esitamine lõpeb esmaspäeval  

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta kaasa eelarvega sai uuenduse Lastepark.
Eelmise aasta kaasa eelarvega sai uuenduse Lastepark. Foto: Marko Saarm

Viljandi kaasava eelarve ideede kogumine lõpeb esmaspäeval, 8. oktoobril kell 23.59.

Selle ajani saab esitada ideid portaalis volis.ee. Paberil võetakse ideid vastu Viljandi raekojas tööaegadel kuni esmaspäeval kella 17.

Linnapea Madis Timpson julgustab kõiki, kellel on idee Viljandis midagi uut teha, seda kirja panema ja kaasava eelarve 30 000 eurole kandideerima. «Viljandi linn on meie enda kujundatud elukeskkond. Just praegu on hea võimalus tulla välja ideega, millele kaaskodanikud ja linnajuhid ehk varem mõelnudki pole. Kutsun kõiki üles kaasava eelarve protsessis aktiivselt kaasa mõtlema ja oma ideed esitama,» lausus linnapea pressiteate vahendusel.

Viljandi kaasava eelarve eesmärk on avalikes huvides kasutatavate investeeringute tegemine või avalikus ruumis olulise tegevuse kulude katmine, aga mitte sündmuste korraldamine. Kaasava eelarve objekt peab pakkuma avalikku huvi, olema linnaruumis avalikus kasutuses ning sellest ei tohi tekkida ebamõistlikke kulutusi linna järgmistele aastaeelarvetele. Kui objektiks on avalikes huvides kasutatav investeering ja selle omanik ei ole Viljandi linn, sõlmitakse objekti omanikuga avaliku kasutamise kokkulepe idee elluviimisele järgnevaks viieks aastaks. Eelarve suurus on 30 000 eurot. Kaasava eelarve menetluse käigus võib ideid esitada iga isik.

Esitatud idee ettepanekus peab olema märgitud esitaja nimi, kontakttelefon, e-posti aadress, objekti nimetus, eesmärk ja olulisus, idee elluviimise kirjeldus, sihtrühm, idee teostamise hinnanguline maksumus ja vajaduse korral muu oluline info nagu joonis või kirjeldus sellest, mida oleks idee hindajail lisaks oluline teada.

Kaasava eelarve lõpphääletusele jõuavad kõik nõuetele vastavad ideed. Viljandi kodanikud saavad hääletusel osaleda 5.–20. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles