Kohtumaja lipp ei ole valgustatud. Vist

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipu seadus ütleb, et alaliselt heisatud riigilipp peab olema pimedal ajal valgustatud. Kuidas täpselt, ei ole kirjas.
Eesti lipu seadus ütleb, et alaliselt heisatud riigilipp peab olema pimedal ajal valgustatud. Kuidas täpselt, ei ole kirjas. Foto: Karl-Eduard Salumäe

Kas fotol olev Viljandi kohtumaja lipp on valgustatud, nagu nõuab seadus? Maja haldur on seni arvanud, et on, linnavalitsuse liige sellega aga ei nõustu ja peab Eesti riigi sümboliga ümberkäimise viisi häirivaks. Paragrahvide lugemine küsimuses selgust ei loo.

Teatavasti on kohtumajad ühed neist hoonetest, millel lippu ei langetata. Nii sätestab Eesti lipu seaduse paragrahv 5, mis teatab ühtlasi, et alaliselt heisatud Eesti lipp peab olema pimedal ajal valgustatud. Rohkem seaduses valgustusest juttu pole. See ei ütle, kas lipul peab olema eraldi valgusti, ega kirjelda, millise tugevuse või vihuga see peab olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles