Tuhalaane mees peab mõrvakatse süüdistusega kohtu ette astuma

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hedvig Hansoni maja pärast süütamiskatset.
Hedvig Hansoni maja pärast süütamiskatset. Foto: Kaspar Pokk (Kanal 2)

Ööl vastu 7. juulit naabri maja süüdata püüdnud 55-aastane Tuhalaanes elav Aivar peab aasta lõpul mõrvakatses süüdistatuna kohtu ette astuma. Ta püüdis põlema panna lauljanna Hedvig Hansoni maja, kus lisaks perenaisele oli tema kaks last.

Hanson rääkis pärast juhtunut, et oli juhuslikult ärganud, sest kuulis naabrit murutraktoriga keset ööd oma maja poole sõitmas. Kui Hanson hüüdis maja süüdata püüdvale mehele, et mida too teeb, siis teatas süütaja, et kavatseb naise koos majaga ära põletada.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab 55-aastast Aivarit tapmise katses üldohtlikul viisil. Talle on esitatud süüdistus veel teiseski kuriteos, mis seisnes elukaaslase kehalises väärkohtlemises 29. juunil. Teisipäevasel eelistungil määrati kohtuliku arutelu algusajaks 10. detsember.

7. juuli öösel võttis Hedvig Hansoni maja osaliselt tuld, aga inimesed pääsesid majast välja. Kui kohus Aivari süüdi mõistab, on minimaalne karistus kaheksa aastat vangistust, maksimaalne aga 20 aasta pikkune või eluaegne vanglakaristus.

Sel sügisel pani Hedvig Hanson maja müüki ning kavatseb Tuhalaanest ära kolida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles