Mitu kotletti saab ühest lehmast?

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle aasta algul premeeris Startup Viljandi noori ettevõtteid. Parima äriidee tiitli sai juba jõustunud ärimudeliga disainistuudio Layk.
Selle aasta algul premeeris Startup Viljandi noori ettevõtteid. Parima äriidee tiitli sai juba jõustunud ärimudeliga disainistuudio Layk. Foto: Elmo Riig

Start-up, häkaton, liftikõne – need mõisted on viimastel aastatel murdnud ettevõtlusmaastikule. Mida need tähendavad? Miks mõni ettevõte on start-up ja mõni mitte? Miks pagana pärast peaks keegi hakkama liftis kõnet pidama? Need on küsimused, mille peale kehitab nii mõnigi õlgu.

Käimasolev ettevõtlusnädal algas aga just nende teemadega.

Tehnopoli Startup Inkubaatori juht Martin Goroško selgitab, et tavaline ettevõte tegutseb enamasti järeleproovitud ärimudeli alusel. Ettevõtte omanik peab investeerima, et turule tulla. Start-up- ehk käivitusettevõtte ehk idufirma mõtteviis on teistsugune: see lähtub katsetustest ning täiesti tavaline on olukord, et esimene ja isegi teine katse kukuvad läbi ja siis minnakse algusesse tagasi. Start-up-ettevõte on katsetuspõhine ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles