Kohtumised paljude huvitavate inimestega

Jaak Allik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle maailma kuulsa Ameerika neuropsühholoogi ja kirjaniku Oliver Sacksi teos «Mees, kes pidas oma naist kübaraks» põhineb tema patsientide lugudel. Venemaal tõi selle lavale Moskva Vladimir Majakovski nimeline teater ning kuidas see välja tuli, saab näha varsti ka Viljandis.
Üle maailma kuulsa Ameerika neuropsühholoogi ja kirjaniku Oliver Sacksi teos «Mees, kes pidas oma naist kübaraks» põhineb tema patsientide lugudel. Venemaal tõi selle lavale Moskva Vladimir Majakovski nimeline teater ning kuidas see välja tuli, saab näha varsti ka Viljandis. Foto: Kuldne Mask/Sergei Petrov

Pärast kümneaastast vaheaega tuleb Viljandisse taas festival «Kuldne mask Eestis» ning 11. oktoobril näitab ta Ugala suures saalis lavastust «Mees, kes pidas oma naist kübaraks».

See festival toob juba 19. korda igal sügisel Eestisse valiku Venemaa möödunud teatriaasta parematest lavastustest, mis on olnud ülevenemaalise teatripreemia Kuldne Mask nominendid. 2016. aastal teatripubliku seas tehtud uuringu andmeil osutus just see festival Eestis kõige tuntumaks teatrifestivaliks. Küllap oli selle taga asjaolu, et lisaks vene publikule on alati tahtnud sellest osa saada ka eesti teatrigurmaanid. Kõik etendused on eestikeelse sünkroontõlkega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles