Ajaloolane: unistused iseseisvast Eestist olid erinevad

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitme põhjaliku uurimuse autor, ajaloolane Küllo Arjakas võttis oma uues raamatus luubi alla Viljandis ja Viljandimaal aastatel 1987–1992 asetleidnud pöördelised sündmused.
Mitme põhjaliku uurimuse autor, ajaloolane Küllo Arjakas võttis oma uues raamatus luubi alla Viljandis ja Viljandimaal aastatel 1987–1992 asetleidnud pöördelised sündmused. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Tuntud ajaloolase Küllo Arjakase peagi ilmuv raamat «Kaks tormi. Sakalamaa Rahvarinne. Viljandimaa aastatel 1987–1992» käsitleb Viljandis ja Viljandimaal asetleidnu näitel aastatel 1987–1992 Eestis toimunud suurt murrangut.

Juttu on linna ja rajooni toonastest juhtivtegelastest, aga ka nende hilisemast saatusest. Samuti saab lugeda, kuidas muutusid võimu- ja omandisuhted.

Teose isikuregistris on 534 nime. 98 protsendi isikute puhul on tuvastatud töökoht, mida nad pidasid ajal, mil nad esimest korda raamatu lehekülgedele ilmuvad. Raamatu üheks allikaks on Sakalamaa Rahvarinde (SRR) kesktoimkonna liikme Valli Veigeli SRR-i juhtorganite koosolekutel tehtud üksikasjalikud märkmed ja neid on põhjalikult kommenteeritud.

Raamatut esitletakse 17. oktoobril kell 17.15 Viljandi linnaraamatukogu kolmanda korruse saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles