Ametnike katustel turnimise vältimiseks ostab linn drooni

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara haldusamet vajab drooni, et saada ülevaadet linnale kuuluvate majade katuste, korstnate ja karniiside seisukorrast.
Kinnisvara haldusamet vajab drooni, et saada ülevaadet linnale kuuluvate majade katuste, korstnate ja karniiside seisukorrast. Foto: Marko Saarm

Telia oli üks kolmest firmast, kes vastas linnavalitsuse korraldatud hankekonkursile, millega linna kinnisvara haldusamet soovis osta endale drooni. Sobiva vahendi eest küsib Telia parima pakkujana 579 eurot.

Kinnisvara haldusameti juhataja Andres Mägi seletusel on linnale kuuluvate hoonete ülevaatuse käigus tekkinud vajadus kontrollida katuste, korstnate ja karniiside seisukorda. "Nende lähemalt vaatlemine ilma tõstukita või turvaköiteta katusel turnides ei ole võimalik," selgitas ta. "Ameti juhina arvan, et ametniku katusele saatmine on pigem ohtlik ja saaksime seda teha drooni abil."

Drooniga saab Mägi sõnul teha hoonete ülevaatusteks vajalikke pilte ja videoid. Seni on selleks tööks renditud tõstukeid.

Telia Eesti pakub linnale 579 euro seitsme sendi eest drooni DJI Spark FLY.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles