Pastakas – kas ta jääb või kaob

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi üha enam kasutatakse kirjutamiseks arvutiklaviatuuri või toksitakse sõrmega ekraani, pole põhjust veel pastakamüüjate sõnul muret tunda, et need kirjapulgad kuhugi lähimal ajal kaoksid.
Kuigi üha enam kasutatakse kirjutamiseks arvutiklaviatuuri või toksitakse sõrmega ekraani, pole põhjust veel pastakamüüjate sõnul muret tunda, et need kirjapulgad kuhugi lähimal ajal kaoksid. Foto: Tuulike Kivestu

«Mis on tema õige hind ja kas ta jääb või kaob?» Kui kunagi lauldi niiviisi pistodast, siis tänapäeval võiks sama küsida pastaka kohta. Pistoda ilmselt keegi enam hõlma all ei hoia, aga pastaka võib sealt veel leida küll, eriti kui on olemas ka säärased, millega saab kirjutada vees, jääkülmas temperatuuris ja soovi korral kas või pea alaspidi.

«Sellise võtsime oma valikusse pärast seda, kui härra majaomanik tuli küsima, kas meil ei ole pastapliiatsit, millega ta saaks voodis ristsõnu lahendada,» ütles Viljandi Brigitta Äri omanik Maarika Sibrits.

Ta ulatas vaatamiseks sõrmejämeduse pastaka ning nentis, et kui hakkad tavapärase pastakaga kirjutama nii, et see on üsna suure kalde all või jääb päris tagurpidi, võib see küll natuke aega töötada, aga mitte kaua: tinti ei valgu enam peale. Tolle pastakaga saavat aga kirjutada nii jääkülmas keskkonnas kui pea alaspidi. Lisaks näitas Sibrits, et paberile valatud vedelikuloik ei takista samuti tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles