Põleng Vilma majas

Eget Velleste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjate kohalejõudmiseks oli tulekahju kustutaud.
Päästjate kohalejõudmiseks oli tulekahju kustutaud. Foto: Elmo Riig

Täna kell 11.54 sai häirekeskus teate, et Turu tänaval Viljandi kultuuriakadeemiale kuuluvas Vilma majas on puhkenud tulekahju. Viljandi kultuuriakadeemia haldusdirektori Reevo Maidla sõnul sai põleng alguse kaubatõstuki šahti valgustist.

Alanud tulekahjule reageeris kiirelt oma maja töötaja, kes pulberkustutiga liftiruumis toimunud põlengu kustutas. Päästeameti kohalejõudmiseks oli tulekahju kustutatud. Maidla sõnul vajab vana maja tervikuna rekontrueerimist, kuid tuletõrje ja valvesüsteemid iseenesest toimivad. Haldusdirektori Maidla hinnangul on põlengu kahjustused minimaalsed. "Ruumid, mida akadeemia teisel korrusel kasutab ei saanud kahjustada ning kõige suurem kahju on kaubaruumi osal, mis kohati on põlenud, lausus Maidla.

Põlenguga samal ajal toimus hoone teisel korrusel esimese kursuse koreograafia tudengitel tantsutund. Tudengi Mareeta Ojasaare sõnul oli kursus just tunniga alustanud, kui suitsuandur tööle hakkas. "Meil on praegu rebastenädal seega käis ka mõte läbi, et äkki on tegemist valehäirega," ütles Ojasaar. Aine juhendaja Ruslan Stepanovi sõnul nähes musta tossu, otsustati tudengitega majast väljuda.

Maidla sõnul kasutatakse Vilma maja peaasjalikult hoiuruumina ning väikeses mahus toimuvad hoone teisel korrusel loengud.

Vilma maja täies mahus rekontrueerimiseni jõutakse Maidla hinnangul loodetavasti järgneval aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles