Ugalas esietendub mehe ja naise sõnadeta lugu

, Ugala avalike suhete juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ugala väikeses saalis esietendub neljapäeval tantsuline lavastus «Klapp».

Lavastus «Klapp» saab hakkama sõnadeta. Draamanäitlejad Kadri Lepp ja Martin Mill võtavad endalt vabatahtlikult vabaduse kasutada draamanäitleja kõige käepärasemat ehk suupärasemat vahendit — sõna. Seega saavad nad kasutada kõike ülejäänut.

«Mulle meeldib füüsiline teater ja enese keha kaudu väljendamine,» ütles Martin Mill. Kadri Lepa sõnul oli seda lavastust tehes ääretult põnev panna end tundmatus kohas vettehüppaja olukorda.

«Algul oli üks väike mõte ja suur tahtmine. Alustasime puhtalt lehelt, aga kogu protsess on olnud tohutult positiivne, samas ka raske ja üllatusterohke,» lausus Lepp. «Meil on ääretult hea meel, et teater julges meile seda hullu ettevõtmist usaldada,» lisasid autorid ja osatäitjad, kellele sellise lavastuse tegemine on esmakordne.

Vahel ütleb mõni pilk rohkem kui tuhat sõna. Mõni žest aga võib saada saatuslikumaks kui kirja pandud otsus. «Klapp» on hoopis ühe armastuse lugu, mis jutustab kõigest sellest, mida ühes inimsuhtes võib juhtuda.

Just selles inimsuhtes, millest nemad räägivad. Seetõttu ei saa me ka ette avaldada, kas see on õnneliku lõpuga lugu.

Kindlasti on mehel ja naisel selles lavastuses ja loos õnnelikke hetki. Ja loomulikult on naljakaid hetki. On klappimist, klapitamist, sättimist, sobitamist ja soovimist. On ka kirge, unistusi ja igatsust.

«Klapp» tuleb, et avardada Ugala repertuaaripilti, milles on draamasid, komöödiaid, lastelavastusi ja peatselt ka noortemuusikal «Inetu».

«Klapp» annab ainult seitse etendust. Kadri Lepp ja Martin Mill on kogu lavastuse ja prooviprotsessi jooksul pidanud blogi klappp.blogspot.com ja teinud videopäevikut. Ei ole just päris igapäevane, et näitlejad lisaks põhitööle ausalt kirja panevad, mis proovis juhtus, ja publikul on sel kombel olnud võimalik proovisaali piiluda.

Ühtlasi anname teada, et lavastuse tarvis meestesokkide kogumine on lõppenud. Ugala tänab kõiki lahkeid annetajaid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles