Võhmas tuleb alkoholiennetuse õppepäev

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma gümnaasium.
Võhma gümnaasium. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti karskusliit korraldab teisipäeval koos Võhma gümnaasiumi ja linnavalitsuse ning Viljandimaa tervisetoaga õppepäeva «Alkoholi tarbimise ennetamine koolikeskkonnas».


Õppepäev peetakse alkoholiennetusliku projekti «ISE» ettevalmistava osana. «ISE» projekt on võistluslik ja meeskondlik mäng. Selle käigus täidavad koolinoored kahe kuu jooksul ülesandeid, mis käsitlevad alkoholi problemaatikat ja tervislikke eluviise.

Eesti karskusliidu esimehe Lauri Beekmanni sõnul jõuab «ISE» mäng tervise arengu instituudi raha toega koolidesse tuleval kevadel ning praegu käib selle projekti arendusperiood.

Suurendamaks mängu efektiivsust, on selle sisulist osa analüüsinud kasvatusteadlased. Ka Võhma õppepäeval kogutakse tagasisidet, kuidas projekti paremini ellu viia ning mil moel suurendada õpilaste ja õpetajate soovi selles osaleda.

Õppepäeval räägib koolituskeskuse Ellu psühholoog Tiia Lister noorte riskikäitumise põhjustest ja terve koolikeskkonna vajalikkusest. Viljandi maavalitsuse terviseedendaja Elo Paap kõneleb terviseedendamisest. Kristiina Lepa «ISE» meeskonnast tutvustab 2005. aastast käivat projekti ja selle eesmärke. Karskusliidu juht Lauri Beekmann analüüsib viimaste aastate alkoholi ja noori puudutavaid teadusuuringuid ning Võhma gümnaasiumi õppejuhataja Luule Tiirma juhtimisel leiab aset avatud vestlusring, milles jagatakse ja korjatakse kogemusi õnnestumiste ja ebaõnnestumiste seast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles