«Sakala» tellimishind tõuseb

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Kala
Peep Kala Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Viit maakonnalehte välja andev aktsiaselts Ühinenud Ajalehed on otsustanud, et 1. detsembrist on «Sakala» ühe kuu tellimishind eraisikule 6.05 eurot.

Aktsiaseltsi Ühinenud Ajalehed juhatuse esimehe Peep Kala sõnul on tegemist suuresti pealesunnitud sammuga, sest viimastel aastatel on järjepanu kallinenud väga paljud teenused ja kaubad, ilma milleta pole võimalik ajalehte välja anda: maailmaturul kasvab paberi hind, uuest aastast tõusevad ajalehtede kojukandekulud ja autokütuse hinna muutumist võib iga inimene näha bensiinijaama hinnatulpadel.

«Oleme püüdnud hoida oma tellimishinna läbi aegade nii madala kui võimalik,» selgitas ta. «Lisanduvaid kulusid oleme katnud eelkõige reklaami müügist saadud tulude arvelt. Sestap ongi «Sakala» viimasest hinnatõusust möödas kolm aastat, vahepeal, euro tulles, ümardasime lehe hinda aga lausa allapoole. Üldise hinnatõusu tõttu me aga väikesest tellimishinna tõstmisest ei pääse.»

Selleks et oma kõige pühendunumaid ja ustavamaid lugejaid ka edaspidi hoida, otsustasid lehe juhid otsekorraldusega tellimise hinna praegu muutmata jätta.

Peep Kala (pildil) sõnul ei tähenda tellimishinna tõus siiski seda, et järgmisest nädalast küsitakse täpselt samasuguse lehe eest kõrgemat hinda. «Sakala» tahab tellijatele omalt poolt midagi enamat pakkuda.

«Oktoobri algul said kõik meie lehtede tellijad tasuta ajakirja «60+». Seda elukogenud inimesele mõeldud praktilist nõu andvat ajakirja hakkavad meie tellijad edaspidi saama regulaarselt. Järgmiseks aastaks oleme planeerinud vähemalt neli numbrit,» rääkis Kala.

Juba poolteise nädala pärast jõuab koos «Sakalaga» postkasti teinegi praktilise sisuga ajakiri, teadlikule tarbijale mõeldud «Osuti».

«Ka seda ajakirja kavatseme järgmisel aastal välja anda neli numbrit. Seega saavad tellijad lisaks päevakajalisele kohalikku elu kajastavale ajalehele vähemalt kaheksa numbrit laiemaid ja suuremat süvenemist nõudvaid teemasid käsitlevat lugemisvara.»

Peep Kala on kindel, et Viljandimaa lehe areng ei jää seisma. Lehetegijad mõtlevad iga päev sellele, kuidas teha kohalik ajaleht huvitavamaks, kvaliteetsemaks ja usaldusväärsemaks. See on võimalik üksnes tihedas koostöös oma lugejatega. Seepärast on igasugune tagasiside äärmiselt tähtis.

«Kirjutage ja helistage meile, andke teada sellest, mis toimub teie kodukandis ja mida te tahate oma lehest lugeda. Ühinenud Ajalehed tahab olla ka tulevikus parimat kohalikku ajakirjandust välja andev kirjastusettevõte Eestis,» lisas juhatuse esimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles