Liba-Sakala. Linnavolikogu ja saladuslik pusle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavolikogu esimehe lauale oli poetatud 100-osaline pusle.
Viljandi linnavolikogu esimehe lauale oli poetatud 100-osaline pusle. Foto: Heino Kloor

On tavaline kuu viimane neljapäeva õhtu Viljandi raekojas. Linnavolikogu esimees Helir-Valdor Seeder on varakult kohal nagu alati, et sättida saal volikogu istungiks valmis. Tuleb ju märja lapiga käia üle lauad, kruttida kinni toolide lahti tulnud kruvid, taguda klopitsaga välja saali keskel asetseva maasika sisse kuu ajaga kogunenud tolm ja panna iga volikogu liikme ette lauale pudelivesi (välja arvatud sotsidele, kes käivad istungi ajal põhimõtte pärast kordamööda kraanist joomas).

Seeder ei ole oma toimetustega veel kuigi kaugele jõudnud, kui tema tähelepanu köidab lauanurgale jäetud karbikene. Justkui paha aimates läheneb ta ettevaatlikult sellele ja kui ta selle kätte võtab, selgub, et intuitsioon pole alt vedanud. Tugevast papist karbil on kiri «Viljandi veekeskus» ja selle taustal imeilus pilt, mida enamik viljandlasi juba 20 aastat vahelduva eduga unes on näinud. Seeder raputab ettevaatlikult karpi ja krõbin annab tunnistust sellest, et kiri vastab tõele: karbis on 100 osast koosnev pusle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles