Ugalas algas töö «Meistrite liigaga»

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Lennuk on näidendi «Meistrite liiga» kirjutanud ja pühendatud Luule Komissarovile ja Peeter Jürgensile.
Urmas Lennuk on näidendi «Meistrite liiga» kirjutanud ja pühendatud Luule Komissarovile ja Peeter Jürgensile. Foto: Heigo Teder

26. septembril algasid Ugalas proovid lavastusega «Meistrite liiga», mille on kirjutanud hinnatud näitekirjanik Urmas Lennuk. Täna said endale pühendatud teatritekstiga esimest korda tutvuda ka näitlejad Luule Komissarov ja PeeterJürgens.

Lavastaja Tanel Ingi, kes oli samuti tekstiloome protsessi juures, kirjeldab näidendi valmimist järgmiselt: «Ootasin väga koostööd Urmas Lennukiga. Tema loomeprotsess on tihtilugu selline, et ta kohtub näitlejatega ning üksteisele erinevaid lugusid rääkides sünnib tekst, kuhu on sisse põimitud päriselulised lood.»

Lavastaja sõnul jõudsid nõnda «Meistrite liiga» näidendisse mitu juhtumist Peeter Jürgensi ja Luule Komissarovi elust. Vaataja nuputada jääb, millised on päriselt juhtunud lood ja mis on fiktsioon.

Loo keskmes on kaks vananevat näitlejat, nende tütar, jalgpall ja filmivõtted. Lavastus küsib, kuidas jääda ellu, kui elu hakkab lõpule jõudma, aga tegelikult tundub, et olulisem osa sellest on veel elamata.

Lisaks Luule Komissarovile ja Peeter Jürgensile astuvad lavale Vallo Kirs, Triinu Meriste ja Jaana Kena ning külalisena teeb kaasa Elina Reinold. Lavastuse kunstnik on Jaanus Laagriküll, muusikaline kujundaja Peeter Konovalov ja valguskujundaja Laura Maria Mäits.

Tanel Ingi lavastus «Meistrite liiga» jõuab publiku ette 17. novembril. Sügishooajal reisib lavastus ka Viljandist kaugemale – Tallinna ja Tartusse, jaanuaris juba ka Jõhvi ja Haapsallu.

Allpool on Ugala teatri kollektiivi tehtud videointervjuud lavastaja Tanel Ingiga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles