Osale aasta linnu metsise joonistusvõistlusel!

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti aasta lind on metsis.
Eesti aasta lind on metsis. Foto: Elmo Riig

Eesti ornitoloogiaühing kutsub lapsi, noori ja täiskasvanuid joonistama aasta lindu metsist. Parematest töödest koostatakse näitus ja osalejatele jagatakse auhindu.

Joonistusvõistlusele saab iga huviline esitada kuni kaks tööd, mis tuleb saata 31. oktoobriks Eesti ornitoloogiaühingule aadressil Veski tänav 4, 51005 Tartu linn, Tartu maakond. Osalemise tingimused on kirjas aasta linnu veebilehel.

Tänavu tähelepanu all olev lind on hästi tuntud oma uhke levikutaolise saba ja kevadiste mängude poolest. Kel pole olnud juhust metsist oma silmaga näha, saab joonistamiseks inspiratsiooni koguda metsisekaamera salvestistest.

Saabunud pilte hindab žürii neljas vanuserühmas: kuni 7-aastased, 8–12-aastased, 13–17-aastased, 18-aastased ja vanemad. Parematest töödest koostatakse näitus, mis avatakse novembris Tartu ülikooli loodusmuuseumis. Tublimatele joonistajatele on auhinnad välja pannud Photopoint, Eesti jahimeeste selts, mittetulundusühing Loodusajakiri, Eesti Loodus, Tallinna loomaaed ja teised.

Aasta linnu joonistusvõistlust korraldab ornitoloogiaühing. Kaasa aitavad Tartu kunstnike liit ja lastekunstikool, Eesti jahimeeste selts, Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed. Aasta linnu tegevusi toetab keskkonnainvesteeringute keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles