Õpetajaid oodatakse kandideerima enesetäiendamise stipendiumile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajad ja tugispetsialistid saavad kandideerida enesetäiendamiseks mõeldud haridusstipendiumile.
Õpetajad ja tugispetsialistid saavad kandideerida enesetäiendamiseks mõeldud haridusstipendiumile. Foto: Elmo Riig

Haridus- ja teadusministeerium ootab üldhariduskoolide, kutsekoolide ja lasteaedade õpetajaid ning tugispetsialiste kandideerima enesetäiendamiseks mõeldud haridusstipendiumile.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps julgustas pressiteate vahendusel pedagooge sitpendiumile kandideerima ning ütles, et Eesti õpetajad on tugevad spetsialistid ja ühiskond hindab neid väga. Haridusstipendium annab õpetajatele võimaluse end täiendada ning anda oma panus kogu haridussüsteemi arendamisse.

Stipendiumi suurus on kuni 11 000 eurot ja seda saab kasutada kuue kuu jooksul. Õpetajad ja tugispetsialistid saavad vabal semestril teha näiteks koostööd ülikooliga, täiendada end välisriigis, töötada välja õppematerjale või kujundada hariduspoliitikat.

Stipendiumi määramisel võetakse eelkõige aluseks haridusvaldkonna prioriteedid, varasem töökäik ja valmisolek end arendada ning stipendiumi toel loodava rakendatavus haridussüsteemis.

Haridusvaldkonna prioriteetseteks teemadeks on sel aastal kinnitatud õpikäsitus ja selle muutumine, kaasava hariduse rakendamine ning tervis, rõhuasetusega vaimsele tervisele. Aastas antakse välja kuni viis stipendiumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles