Riik tunnustab tublisid noorsootöö tegijad

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeerium kutsub üles esitama kandidaate  noortevaldkonna tunnustuskonkursile.
Haridus- ja teadusministeerium kutsub üles esitama kandidaate  noortevaldkonna tunnustuskonkursile. Foto: Marko Saarm

Haridus- ja teadusministeerium kutsub üles esitama kandidaate iga-aastaseks tähtsündmuseks kujunenud noortevaldkonna tunnustuskonkursile, et tõsta esile noorsootöösse panustanud ja valdkonda edendanud inimesi ja organisatsioone ning mõjukamaid algatusi nii kohalikul, üleriigilisel kui rahvusvahelisel tasandil.

Noorteosakonna juhataja Reelika Ojakivi sõnul aitab tunnustuskonkurss väärtustada ühiskonnas noorsootöötajate, noorsootööasutuste ning organisatsioonide rolli noorte arengu toetajana.

Kandidaate võivad esitada kõik juriidilised ja füüsilised isikud kaheteistkümnes kategoorias: aasta noorsootöötaja, aasta huvikool, aasta noortekeskus, aasta noorteühing või -organisatsioon, aasta osaluskogu ja õpilasesindus, aasta noortemalev, aasta noortelaager, aasta omavalitsus, aasta noorsootööühing, aasta toetaja noorsootöös, aasta tegu noorsootöös ning pikaajaline panus noortevaldkonda.

Kandidaatide esitamise vormid on Eesti noorsootöö keskuse konkursi veebis, kuhu saab kandidaate esitada, registreerudes ja logides sisse ID-kaardi või Mobiil-ID-ga. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 1. november.

Lõpliku ettepaneku kandidaatide riiklikuks tunnustamiseks teeb haridus- ja teadusministrile noorsootöö keskuse moodustatud tunnustuskomisjon, kuhu kuuluvad nii noortevaldkonna esindajad kui noored.

Laureaadid kuulutatakse välja tunnustusüritusel 2019. aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles