Viljandi kesklinn saab linnapeade nimedega pingid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi raekoja ümbruses asuvatele istepinkidele kinnitatakse metalltahvlid, millel on kirjas enne teist maailmasõda ametis olnud linnapeade nimed.
Viljandi raekoja ümbruses asuvatele istepinkidele kinnitatakse metalltahvlid, millel on kirjas enne teist maailmasõda ametis olnud linnapeade nimed. Foto: Merily Šmidt

Sel nädalal paigaldatakse Viljandi raekoja ümbruses asuvatele istepinkidele metalltahvlid, millel on kirjas enne Teist maailmasõda ametis olnud linnapeade nimed.

Neljapäeval kell 15 paigaldavad raekoja pargis viimase tahvli praegune linnapea Madis Timpson ja linnavolikogu esimees Helir-Valdor Seeder. Kõik huvilised on oodatud pidulikust sündmusest osa võtma.

Raekoja roosiaia pinkidele pannakse iseseisvumiseelsete linnapeade nimedega sildid. Tolleagsed linnajuhid olid Ewald Heinrich Schöler, August Wilhelm Boström, Ludwig Julius Werncke, Max Eduard Schöler, Otto Moritz Alexander von Engelhardt ja Mats Nõges.

Raekojaesise lipuväljaku pinkidele tulevad aga Eesti esimese iseseisvusperioodi aegsete linnapeade nimesildid. Need linnapead olid Karl Grau, Gustav Talts, August Maramaa, Reinhold Simon, Jaan Vares ja Albert Vilms.

Linnakunstnik Malle London selgitas, et linnavalitsusele on plaan hakata soodustama nimeliste pinkide paigaldamist ja linnapeade nimedega pingid on sellele teemale ilus sissejuhatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles