Politsei süütab hukkunute mälestuseks küünlad

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval süütavad Lõuna politseprefektuuri liikluspolitseinikud küünlad 14 Lõuna-Eesti teeäärses kohas, kus on kolme aasta vältel hukkunud jalakäija või jalgrattur.
Kolmapäeval süütavad Lõuna politseprefektuuri liikluspolitseinikud küünlad 14 Lõuna-Eesti teeäärses kohas, kus on kolme aasta vältel hukkunud jalakäija või jalgrattur. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kolmapäeval süütavad Lõuna politseprefektuuri liikluspolitseinikud küünlad 14 Lõuna-Eesti teeäärses kohas, kus on kolme aasta vältel hukkunud jalakäija või jalgrattur. Hukkunud liiklejate mälestamise kaudu pööratakse tähelepanu helkuri kandmise ning rattatulede paigaldamise vajalikkusele pimedal ajal.


Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Ove Saar tuletas meelde, et uue liiklusseaduse järgi on käesolevast aastast helkur kohustuslik kõigile, seda nii asulas kui maanteel liikudes.

Kolme aasta jooksul on Tartumaal hukkunud pimedal ajal seitse jalakäijat ja ratturit, Viljandimaal kolm, Valgamaal kaks ning Võru- ja Jõgevamaal üks.

Kui jalakäijad peavad enda nähtavaks tegemiseks kandma helkurit, siis jalgratturitel on sellest aastast kohustuslik punane tagumine ja valge esimene tuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles