Viljandis võidu eest sõudnud sportlaste vanusevahe oli 40 aastat

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson
Jüri Jaanson Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Viljandi järvel peetud sõudmise Eesti meistrivõistlustel kaheksapaatidel starti asunud meeste suurim vanusevahe oli 40 aastat. Kui Eesti nimekaim sõudja Jüri Jaanson sai tänavu 53-aastaseks, siis Viljandi paadis roolijakohal istunud Priit Laidma on 13-aastane.

Kui aga võrrelda vaid sõudjaid, siis oli vanusevahe 38 aastat, sest kõige noorem mees, kes Viljandi võidu heaks aeruga tulemuse tõi, oli 15-aastane Rainer Oras. Viljandi paatkonnas oli viis sõudjat, kes on sündinud sel sajandil, ühe noormehe sünniaasta on 1999 ja kahel sõudjal 1996.

16-aastane Arved Rauba ja 15-aastane Rainer Oras andsid pühapäeval Viljandi kaheksapaadis sõudes oma suure panuse ning viljandlastel õnnestus edestada Tartu paatkonda.
16-aastane Arved Rauba ja 15-aastane Rainer Oras andsid pühapäeval Viljandi kaheksapaadis sõudes oma suure panuse ning viljandlastel õnnestus edestada Tartu paatkonda. Foto: Erakogu

Viljandi sõudetreener Ruth Vaar nentis, et siinse klubi käsutuses oleva kaheksapaadiga ei tohikski siinseid paremaid sõudjaid veele saata. «Kaur (Kuslap) ja Kaspar (Taimsoo) tõmbaksid selle ribadeks,» nentis ta.

Nüüd on klubi eesmärk koguda 40 000 eurot, et osta Viljandi sõudjatele maailma parimate tasemele vastav kaheksapaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles