Sõudmise meistrivõistluste teisel päeval jäeti koju kaks kulda

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järvel peeti sõudmise meistrivõistluseid. Esimesel päeval kimbutas osalejaid tugev tuul, teisel päeval tuli hakkama saada tihedate sajuhoogudega.
Viljandi järvel peeti sõudmise meistrivõistluseid. Esimesel päeval kimbutas osalejaid tugev tuul, teisel päeval tuli hakkama saada tihedate sajuhoogudega. Foto: Marko Saarm

Esimene kodune Eesti täiskasvanute tiitlivõistlus tõi Viljandi sõudeklubile teisel päeval kaks esikohta. Võit tuli naiste kahepaadi ja meeste kergekaalu ühepaadi arvestuses.

Pühapäev algas nagu laupäevgi võõrustajate võiduga ning esikoht tuli naiste üksikaeru kahepaadis. Võidule sõudsid end Kärolyn Mäesaar ja Erli Mat. Meeste kergekaalu ühepaadil võidutses Kermo Randmäe.

Meeste paarisaeru kahepaadil võttis 19-aastane Narva noormees Mihhail Kuštein revanši Kaspar Taimsoolt. Kui avapäeval võitis Taimsoo ühepaadis Kušteini 0,9 sekundiga, siis teisel päeval võitis Narva mees koos Johann Poolakuga esikoha kahepaadis.

Kaspar Taimsoo sõudis koos Robert Jürimaaga uues kahepaadis, mis oli alles neljapäeval Bulgaariast Viljandisse jõudnud, ning võitjatele kaotasid nad 15 sekundiga. Naisveteranide klassis oli Eve Sankovski Tatjana Jaansoni järel teine.

Meistrivõistlused lõpetas meeste kaheksapaatide võidusõit, mis kujunes arvatult kahe Pärnu klubi mõõduvõtuks. Võitis paatkond, milles sõudsid endine maailmameister Jüri Jaanson, olümpiamedalist Tõnu Endrekson ning tiitlitvõistlustelt medaleid võitnud Andrei Jämsä. Pärnu sõudeklubi võitis sama linna Kalevit 1,3 sekundiga.

Kalevi eest sõudnutest on nimekaim Allar Raja. Tuntumatest tegid kaasa veel Joosep Laos ja Sten-Erik Anderson. Viljandi paatkond tuli kolmandaks, edestades tartlasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles