Rahvusvahelise koolinoorte künnivõistluse võit jäi Eestisse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustveres oli laupäeval koos ligi 3500 inimest, sest seal peeti hoidistemessi, toidulaata ja künnivõistlust.
Olustveres oli laupäeval koos ligi 3500 inimest, sest seal peeti hoidistemessi, toidulaata ja künnivõistlust. Foto: Marko Saarm

Laupäeval Olustveres neljandat korda peetud rahvusvahelisel koolinoorte künnivõistlusel jäi viis esimest kohta Eestisse ning võidu sai Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpilane.

Sel aastal oli võistlus eestlastele eriti edukas, sest esimesed viis kohta hõivasid edetabelis Eesti noored. Osales 33 noort koguni kümnest riigist. Esikoha viis koju Olustvere õpilane Mark-Hubert Heil. Teiseks jäi künnivõistluse noorim osaleja, 14-aastane Muuga-Laekvere kooli VIII klassi poiss Andres Tamm ning parim välismaalane oli lätlane Ernsts Kilmajar, kes sai kuuenda koha.

Võistluse võitja kiitis osalejate kõrget taset. "Mul on hea meel, et pikad treeningud on end ära tasunud, ning muidugi rõõmustan väga esikoha üle. Osalejate tase oli tänavu väga kõrge ja võistlus väga tasavägine," sõnas Heil.

Sel aastal osales võistlusel 33 võistlejat, sealhulgas 19 välismaalt. Osalejate seas leidus lisaks eestlastele noori Lätist, Leedust, Austriast, Luksemburgist, Prantsusmaalt, Inglismaalt, Slovakkiast, Ukrainast ja Soomest.

Võistlus viidi läbi kohapeal komplekteeritud tehnikaga ning masina said kõik endale loosiga. Vajaliku tehnikaga ulatasid abikäe kohalikud põllumehed ja müügifirmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles