Tuleviku ja Tammeka vastasseis tõotab tulla tormine

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Tulevik - Tartu Tammeka
Viljandi Tulevik - Tartu Tammeka Foto: Marko Saarm

Laupäeval kell 13 kohtuvad Viljandi linnastaadionil Eesti jalgpallimeistrivõistlustel kohalik Tulevik ja Tartu Tammeka. Kõnealust kohtumist on jalgpalliringkondades ka Lõuna-Eesti derbiks nimetatud.

«Kahe võistkonna omavahelised mängud on alati äärmuseni elektriseeritud ning erandiks ei saa kahtlemata ka homme linnastaadionil puhkev lahing,» kirjutab JK Tulevik oma kodulehel mängueelses tutvustuses.

Jalgpallisõprade silme ees lahtirulluvaks lahinguks on viimastes Premium-liiga voorudes loodud soodne pinnas. Tartu JK Tammeka oli veel enne möödunud vooru kinni kõrgliiga neljandas tabelireas, kus terendasid magus eurokoht ja sellega kaasnev rahamägi. Võõrsil Narva Transi vastu sai tartlaste õudusunenägu teoks, sest 1:1 viigiseisult kaotasid nad neljandal lisaminutil kohtumise 1:2.

Kaheksa vooru enne lõppu jääb kuuendal kohal platseeruv Tammeka nüüd Transist 11 punktiga maha ning neljanda koha püüdmine on tal võimalik vaid teoorias.

Tuleviku ja Tammeka omavaheliste mängude saldo on tänavusel hooajal kindlalt kaldu Tartu Tammeka poole. Kevadvoorus kodus Tartule 0:2 alla jäänud Viljandi viigistas kange vastasega varasuvel võõrsil 0:0 ning vandus augusti algul peetud kolmanda ringi kohtumises talle samuti võõrsil antud võrdses lahingus alla 0:1. See kõik laseb aimata, et laupäevane võitlus Viljandi linnastaadionil tuleb verine.

Tuleviku poolt jääb kohtumisest kindlasti eemale põlvevigastuse küüsis vaevlev Martin Allik, kuid ülejäänud mängumehed on kõik lahinguks valmis. Tammeka kaotas eurokoha nimel kõike mängu pannes ühe oma tänavuse ohtlikuma mehe Henri Järvelaiu. Transi vastu võideldes ajas ta penaltivea tagajärjel lõhki oma hoiatuskaartide limiidi ning Tuleviku vastu omasid aidata ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles