Võidusõitja Mikk Maaten: lähme üldesikohta võtma

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Maaten ja Ernesta Globytė laupäeval Pärnus peetava kestvussõidu võidavad, tagab see neile ka BEC-sarja üldvõidu.
Mikk Maaten ja Ernesta Globytė laupäeval Pärnus peetava kestvussõidu võidavad, tagab see neile ka BEC-sarja üldvõidu. Foto: Toomas Vabamäe

Eesti autoringrajasõitja, viljandlane Mikk Maaten võitleb laupäeval Pärnus Baltimaade kestussõidu meistrivõistluste (BEC) viimasel etapil sarja üldvõidu eest.

Kolme esimese Riias sõidetud etapi järel on Mikk Maateni ja leedulanna Ernesta Globytė juhitav Leedu tiimi GSR Motorsport Volkswagen Golf GTI TCR stardinumbriga 5 punktiarvestuses teisel kohal. Juunikuise võistluse võitsid Maaten ja Globytė kindlalt ning kiireimad olid nad ka mais sõidetud etapil, kuid pentsiku tehnilise rikke tõttu kaotatud üheksa ringi ei lubanud neil toona viiendast kohast kõrgemale tõusta.

Augustis peetud kuuetunnisel sõidul (kolmas juht oli toona leedulane Mindaugas Boguševičius) juhtis #5 Volkswagen veel kaks ringi enne finišit, kuid lõpuks pääses ligi kaks korda võimsam #92 Skuba Racing BMW M3 siiski mööda.

Sel laupäeval Pärnus auto24ringil toimuval BEC viimasel, neljandal etapil kestab võidusõit taas neli tundi. Kui Mikk Maaten ja Ernesta Globytė võidavad, tagab see neile igal juhul sarja üldvõidu. Kõigil muudel juhtudel sõltub lõpptulemus ka #58 Rotoma BMW finišikohast. Omas klassis (A3000+T) on #5 GSR Motorsport Volkswagen aga suure eduga liider ning tiitlivõiduks on sisuliselt vaja ainult finišeeruda.

BEC neljanda etapi kvalifikatsioon algab auto24ringil laupäeval kell 12.45, võistluse start antakse kell 15 ja finiš on kell 19. Eelregistreerimisel on stardinimekirjas 19 autot, neist A3000+T klassis seitse.

Mikk Maaten peab Pärnut oma kodurajaks, ehkki tänavu on ta Riias rohkem võistelnud. «Seekord tuleb kõige ägedam võidusõit terve hooaja peale,» on viljandlane kindel. «Oma klassi tiitel on meil samahästi kui käes, aga me läheme üldesikohta võtma,» lausus ta meeskonna pressiteate vahendusel.

Mikk Maaten
Mikk Maaten Foto: Toomas Vabamäe
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles