Olustveres valmistutakse hoidistemessiks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval peetakse Olustveres hoidistemessi ja kohaliku toidu laata.
Laupäeval peetakse Olustveres hoidistemessi ja kohaliku toidu laata. Foto: Elmo Riig

Laupäeval on Olustveres 14. hoidistemess ja neljandat korda kohaliku toidu laat, kus piirkonna toiduentusiastid ja väiketootjad üle kogu Eesti toovad maitsmiseks ja ostmiseks välja parimad palad ning joogipoolise. Samal ajal on Olustveres ka rahvusvaheline koolinoorte künnivõistlus ning ulatuslik põllumajandustehnika esitlus.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli juhi Arnold Pastaku sõnul on suur rõõm näha noorte kasvavat huvi hoidistamiskultuuri ja Eesti tooraine vastu.

«Selle heaks tõestuseks on kutsekoolide noorte osalemine meie üritusel. On hea meel näha, et juba 14. korda tulevad inimesed Olustverre kvaliteetset Eesti toitu nautima ning toovad endaga seejuures lisaks traditsioonilistele retseptidele uued ja loomingulised kompositsioonid,» kõneles Pastak.

Nagu ka varasematel aastatel saab hoidistemessi publik hääletada lemmikhoidiste poolt. Rahvahääletuse tulemusena valitakse kolm parimat magusat ja soolast ning kolm enim üllatanud hoidist. Lisaks valib oma parima žürii.

Žüriisse kuuluvad Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov (žürii esimees), Maaleluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai, riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder,  ettevõtja ja endine tippsportlane Kaido Höövelson, lauljad Jaan Elgula ja Toomas Lunge, Olustvere teenindus- ja maamaanduskooli direktor Arnold Pastak ja Maalehe tarbijalisa Targu Talita vastutav toimetaja Jana Rand.

Laupäeval peetakse Olustveres paralleelselt messiga neljandat rahvusvahelist koolinoorte künnivõistlust, millel astuvad võistlustulle 34 noort kümnest riigist.

Lisaks on kavas töötoad ning meelelahutuse eest kannavad hoolt Pärnatalu lõõtsapoisid ja ansambel Justament. Päeva juhib Venno Loosaar. Olustvere poiste juhendamisel toimuvad ka traktori- ja kombainisõidud, põhupallidel hüppamine, praktilised harjutused koppadega ning sõidud hobustega.

Eraldi on Maalehe hoidistekonkurss, millel valitakse välja kolm parimat ja antakse välja Maalehe eripreemia. Konkursi võidutöö võtab Põltsamaa Felix järgmisel aastal tootmisse.

Sissepääs üritusele maksab 1 euro, hoidiste mess ja kohaliku toidu laat algavad kell 11 ning künnivõistlus juba kell 8.

Hoidistemessi ja kohaliku toidu laata korraldab Olustvere teenindus- ja maamajanduskool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles