Pealtnäha kasitud aladelt kraamiti kilode viisi rämpsu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgujuht Jalmar Vabarna eestvedamisel korjasid linlased prügijooksul lossimägedest umbes 50 kilogrammi jagu prahti.
Talgujuht Jalmar Vabarna eestvedamisel korjasid linlased prügijooksul lossimägedest umbes 50 kilogrammi jagu prahti. Foto: Marko Saarm

«Vaadake, siit algab nagu teine Eesti!» hüüatas muusikust talgujuht Jalmar Vabarna teistele prügijooksjatele, kui oli sammukese mööda lossimäe nõlva allapoole astunud. Mäekallas lausa kubises pakendeist.

Prügikottidesse visati suitsupakid, papist, plekist ja klaasist joogitaara, vahtplastist toidukarbid ning loendamatul hulgal konisid ja paberinutsakuid.

Nii nagu enamik maailmakoristajaid maakonnas, võis ka Viljandi lossimägesid algul üpris puhtaks paigaks hinnata, kuid selgus, et prahti oli seal hulganisti. Vabarna hindas prügijooksu ehk plogging’u tulemuseks umbes 50 kilogrammi prahti. Rohkem leidus seda pinkide läheduses, kus peatuti pikemalt, et korjata kokku konisid, pakendeid ja pudeleid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles