Maailmakoristajad krabasid Jalmar Vabarna eestvedamisel lossimägedest tunniga ligi 50 kilo prügi

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Esialgu võtame kohad, kus inimesed rohkem käivad, seejärel liigume aladele, mis jäävad veidi varju,» juhendas muusik Jalmar Vabarna tema kutsele osaleda prügijooksus, kinnaste ja prügikottidega saabunuid.

Jaani kiriku kellamäng kõlistas viisijupiga «Laulud nüüd lähevad kaunimal kõlal ...» prügikoristjad mäge mööda laiali. «Ärge päris üksteise järel kõndige, püüdke pisut hargneda,» õpetas Vabarna. Ta seletas, et valida on kahe strateegia vahel: kas korjata üles kogu prügi, mida näed, või korjata prügi ringjalt liikudes. Valitakse esimene taktika. Korjata kohe, mida näed.

Väike grupp kammibki kõigepealt läbi esimese Kirsimäe, siis teise ning Kaevumäelt rippsillale jõudes vajavad mitmed sodikorjajad juba uut kotti. Ehkki esmapilgul näivad lossimäed üsna puhtad, selgub, et inimestest maha jäänud rämpsu leidub seal siiski rohkem kui küllalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles