Linna sool

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane Kruusamägi
Jane Kruusamägi Foto: Kristi Markov

Viljandi aasta õpetaja tiitli pälvinud Jane Kruusamäed võib nimetada linna soolaks. «Kui kunagi öeldi õpetajate kohta maa sool, siis Jane on tõeline linna sool,» ütleb Kesklinna kooli klassiõpetaja ja huvijuht Kaina Mälgand.

Jane Kruusamäe on töötanud Viljandi koolides kokku 21 aastat: seitse aastat oli ta Paalalinna kooli tasandusklassi õpetaja ja viimased 14 aastat on ta õpetanud Kesklinna kooli algklassides. Praegu on tema juhatada IIIa klass. Lisaks annab ta esimese klassi lastele kehalise kasvatuse tunde.

Ise on Kruusamäe õppinud Paalalinna koolis, mis toona kandis nime Viljandi 5. keskkool. Pärast selle lõpetamist tuli teha valik, kas õppida lasteaia- või klassiõpetajaks. «Kuidagi jäi peale ikkagi klassiõpetaja kutse ja ma pole seda päevagi kahetsenud,» ütleb Kruusamäe. «Algklassid on täiesti minu rida. Ma teen seda tööd, mida armastan ja oskan.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles