Kindlustaja manitseb juhte ettevaatusele, sest alanud on põtrade ja hirvede jooksuaeg  

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügise saabudes liigub maanteedel tavapärasest sagedamini suurulukeid.
Sügise saabudes liigub maanteedel tavapärasest sagedamini suurulukeid. Foto: Marko Saarm

Igal aastal hukkub Eesti teedel sõidukiga kokkupõrke tagajärjel tuhandeid metsloomi ning eriti suur võimalus liikluses metsloomaga kohtuda on just praegu.

Kindlustusettevõte Gjensidige annab pressiteate vahendusel teada, et põtrade ja hirvede jooksuaeg kestab oktoobri keskpaigani. See tähendab, et loomi võib üle sõidutee liikumas näha mitte üksnes varahommikul või hilisõhtul, vaid terve ööpäeva vältel. Lisaks algab kohe jahihooaeg ning see kasvatab loomade maanteele sattumise võimalust veelgi.

Gjensidige kahjude osakonna juht Maarika Mürk soovitab autojuhtidel olla tähelepanelik igal pool, kuid eriti loomade eest hoiatava liiklusmärgi alal. «Igal sügisel kasvavad loomadele otsasõidud hüppeliselt, sest september ja oktoober on põtrade ja hirvede jooksuaeg ning lisaks algab oktoobrist jaht. Kahjuks on aga nii, et metslooma teele sattumine on sageli autojuhile väga ootamatu ning kokkupõrke vältimine peaaegu võimatu,» selgitas ta.

Mürgi sõnul on kokkupõrke tagajärjel paljud autod muutunud taastamiskõlbmatuks. Ta toonitas, et kindlustusseltsid korvavad kahju ning parandavad sõiduki üksnes kaskokindlustuse olemasolu korral ning loomale otsasõidust tuleb kaskokindlustuse kliendil teavitada ka politseid.

Gjensidiges on tänavu registreeritud 35 otsasõitu loomadele, suurim kahju oli 19 000-eurone. Möödunud aastal registreeriti 58 loomadele otsasõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles