Stefan Arand püüab Viljandis kolmandat GT-15 klassi tiitlit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GT-15 klassi maailmameistrivõistlustel stardib Viljandi järvel 19 noorsportlast.
GT-15 klassi maailmameistrivõistlustel stardib Viljandi järvel 19 noorsportlast. Foto: David Recht

Sel nädalavahetusel, 15. ja 16. septembril peetakse Viljandi järvel veemoto ringraja noorteklassi GT-15 maailmameistrivõistlused.

Algul oli kavas võistlus korraldada suve alguses Saksamaal Traben-Trarbachis, aga seal ei jõutud ajasõitudest edasi, sest üks klassi FR-1000 lätlasest sõitja hukkus ja võistlus katkestati. Sakslased ei soovinud võistlust uuesti korraldada ja Eesti veemoto liidu initsiatiivil toodi see Viljandisse.

Eesti esinumbril Stefan Arandil on viimane aasta sõita 10–16-aastastele mõeldud klassis, sest vanus saab täis. Arand on olnud selles paadiklassis kahekordne maailmameister ja neljakordne Euroopa meister.

«Et olen konkurentidest vanem, olen neist ka pea jagu pikem ja raskem. Paadi piirkaaluks koos võistlejaga on 210 ja see jätab mulle teistest palju vähem mänguruumi,» kõneles tiitlikaitsja eeloleva võistluse kohta. «Sõiduosavus ja paat peavad teistest sellevõrra paremad olema. Lähen sellele võistlusele endast parimat andma. Viljandi on võistluse korraldamiseks minu meelest ideaalne koht: võistlejatele luuakse seal alati parimad tingimused. Samuti on järv hea, sest see ei sarnane tuuletunneliga, vaid seal saab ka kurjema ilmaga normaalselt sõita,» kõneles ta.

Samal võistlusel sõidetakse veel Eesti meistrivõistluste kolmas etapp paadiklassidele GT-30, OSY-400 ja F-125. Laupäeval on Viljandi järvel vabatreeningud, ajasõidud ja esimesed kaks võistlussõitu ning pühapäeval on kavas viimased kaks võistlussõitu. Stardid algavad laupäeval kell 13.30 ja pühapäeval kell 10.

GT-15 klassis registreerunud võistlejaid on 19 ja nad esindavad kuut riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles