Linnavalitsus tuvastas omastamise kahtlusega töötaja (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi raekoda
Viljandi raekoda Foto: Marko Saarm / Sakala

Linnavalitsus tegi endise raamatupidaja omastamiskahtluse uurimiseks politseile avalduse. Linnale tekitatud kahju suurus on üle 20 000 euro.

Sakala andmetel on kahtlustatav rahandusametis allasutustega tegelnud raamatupidaja Maie Jallai, kes on ühtlasi olnud Paalalinna kooli raamatupidaja. Samuti on Jallai endine juhatuse liige Antslas vallas seltsielu korraldanud mittetulundusühingus Kaikamäe, kus tegeles samuti paberimajandusega.

Maie Jallai ise talle esitatud süüdistusi Sakalale kommenteerida ei soovinud. "Ei kommenteeri," vastas ta ka küsimusele, miks ta keeldus.

Linnavalitsuse pressiesindaja Johan-Kristjan Konovalovi kinnitusel tegi endine linna raamatupidaja oma sugulasele ülekandeid aastatel 2015-2018. Samuti lisas Konovalov, et endine töötaja on süüd tunnistanud.

"Kindlalt teame, et ta on seotud isikule alusetuid ülekandeid teinud ja seda tunnistanud," lisas ta. 

Omastamiskahtlus tekkis kolmapäeval, neljapäeval lõpetas linnapea töösuhte usalduse kaotuse tõttu. «Ebaausatel inimestel pole Viljandi linnavalitsuses kohta,» sõnas linnapea Timpson.

Linna rahandusameti juhataja Marika Aaso selgitas, et omastamine ilmnes linna allasutuse eelarve täitmise ülevaatamise käigus. «Asutuse eelarvest oli tehtud väljamakseid, millest selle juht teadlik ei olnud. Info kontrollimisel tegime selgeks, et koolide raamatupidamisega tegelnud töötaja oli teinud alusetuid kandeid endaga seotud isikule.»

Linnapea Madis Timpson lisas, et omastamisjuhtum linnavalitsuses on äärmiselt kahetsusväärne. «Teeme politseiga igakülgset koostööd, et selgitada välja kõik selle juhtumi asjaolud. Kavatseme linnale tekitatud kahju sisse nõuda. Linnavalitsuses on kavas läbi viia põhjalik sisejuurdlus, et selgitada välja, kuidas omastamine toimuda sai. Tänaseks oleme juba muutnud sisekontrolli meetmeid ja kavatseme neid edaspidi veelgi tõhustada, et välistada selliste juhtumite kordumist,» vahendas Madis Timpsoni juttu linnavalitsuse pressiesindaja.

Timpsoni sõnul ei meenu talle varasemast ühtegi juhtumit, et Viljandi linnas oleks tulnud mõni ametnik või allasutuse töötaja omastamise pärast lahti lasta. Ühtegi taolist juhtumit ei meenunud ka Jaak Pihlakule, kes on kuulunud Viljandi volikogu ridadesse juba paar aastakümmet.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles