Kaur Kuslap ja Tõnu Endrekson sõidavad Plovdivis B-finaali

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kuslap ja Tõnu Endrekson.
Kaur Kuslap ja Tõnu Endrekson. Foto: Fred Killing

Sõudmise maailmameistrivõistlused Plovdivis jõuavad eesootavate finaalidega kulminatsiooni. Paarisaeru kahepaadil sõudvad Tõnu Endrekson ja Kaur Kuslap medalisõitu paraku ei pääsenud.

Endrekson ja Kuslap ühendasid kahepaadil jõud pärast seda, kui sõudeliit ja treener otsustasid, et nad tavapärast lipulaeva, paarisaeru neljapaati, maailmameistrivõistlustele ei läheta. Nagu on kirjas Eesti sõudeliidu kodulehel, startis duo maailmameistriõistlustel lootustandvalt ning jõudis koguni poolfinaali.

Reede hommikul peetud esimeses poolfinaalis pidid eestlased sõudemaailma ässade kõrval tõdema, et medalisõitu nad ei pääse, ja jätkavad tugevuselt teises ehk B-finaalis. Eesti paatkond lõpetas oma poolfinaali ajaga 6.22,06 kuuendana, tagapool kõikidest konkurentidest, ning valmistub nüüd pühapäeval kell 10.54 startivaks B-finaaliks. Poolfinaali võitsid britid ajaga 6.06,59 uusmeremaalaste ja rumeenlaste ees.

Eesti sportlasi Plovdivis juhendav Matti Killing tõdes alaliidu kodulehe vahendusel, et mehed ei saanud õiget rütmi kätte ning kippusid paadi liikumist ise takistama. «Stardist läksime kenasti, aga siis sai ehk saatuslikuks kõrvalrajal sõudva Rumeenia liigkiire tempoga kaasaminek. Nii tapsime õige rütmi ja sõitsime maakeeli öelduna paadi lihtsalt kinni,» kommenteeris Killing.

Treeneri sõnul ei läinud soojendussõit päris plaanipäraselt, sest teiste paatide vahel tuli kiirendused katkestada. «Muidugi läheme B-finaali positiivsete mõtetega. Heal päeval seal alistamatuid pole,» lausus kogenud sõudetreener Matti Killing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles