Viljandi jäädvustab neli riigimeest tahvlil

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälestustahvlil on Johan Laidoner, Jaan Tõnisson, Friedrich Karl Akel ja Theodor Andreas Käärik. Tahvel tuleb Laidoneri plats 5 asuva linnavalitsuse hoone fassaadile.
Mälestustahvlil on Johan Laidoner, Jaan Tõnisson, Friedrich Karl Akel ja Theodor Andreas Käärik. Tahvel tuleb Laidoneri plats 5 asuva linnavalitsuse hoone fassaadile. Foto: Kristjan Mändmaa

Viljandi linnavalitsus koos muuseumiga plaanib jäädvustada nelja riigitegelase mälestuse pronksist bareljeefidega graniidist plaadil, mis paigaldatakse Laidoneri plats 5 majale.

Eelmisel nädalal tunnistas linnavalitsus plaadihanke võitjaks osaühingu Tormis Disain, kes küsis selle töö eest 9048 eurot.

Hankel osales veel kaks firmat, kelle pakkumised olid kallimad.

Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak ütles, et idee jäädvustada kunagises Viljandi linnakoolis õppinud Eesti riigitegelaste mälestus ulatub aastate taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles