Päästeamet kontrollib koolides ja lasteaedades tuleohutust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleval nädalal kontrollivad päästeametnikud tuleohutust haridusasutustes. Pildil on Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Sigrit Murdla.
Tuleval nädalal kontrollivad päästeametnikud tuleohutust haridusasutustes. Pildil on Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhtivinspektor Sigrit Murdla. Foto: Marko Saarm

Kooliaasta alguses võtavad päästeameti ohutusjärelevalve osakonna inspektorid kogu Eestis ette kontrollkäigud haridusasutustesse. Tuleval nädalal kontrollitakse tuleohutust koolides ja haridusasutustes. Jälgimisel on hoonete tuleohutuse seisukord, et maandada riske ja et õnnetuse korral oleks võimalik hoonest ohutult väljuda.

Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna eksperdi Rain Põllu sõnul on haridusasutuste kontrollkäigud päästeametile kõige suurema tähtsusega. Põllu sõnul vastutab iga hoone valdaja ohutuse eest ise ning nõudeid peaks hoolimata lähenevatest kontrollkäikudest täitma iga päev. Tulekahju korral saavad esmapilgul ohutuina näivatest esemetest takistused, mis segavad väljapääsemist.

«Inspektor ei ole selleks, et turvalisust luua, vaid selleks, et jälgida, kas hoonete valdaja on täitnud kõik nõuded. Kui peaks õnnetus juhtuma, on kasu vaid korras olevatest ja hästi töötavatest tulekahju avastamise seadmetest,» rääkis Rain Põllu.

Tema sõnul on väga tähtis roll ka lapsevanematel, kes käies koolis või lasteaias saavad anda oma panuse laste keskkonna ohutumaks muutmisel. Kui märkate tuleohutusega seotud muret, andke sellest märku kooli või lasteaia juhtidele, kes saavad olukorda esimesel võimalusel parandada.

Päästeamet teeb haridusasutustesse selle aasta esimesed reidid. Varem on korraldatud kontrollkäike kortermajadesse ja hoolekandeasutustesse.  Aasta teises pooles on plaanis kontrollkäigud kaubanduskeskustesse ja kortermajadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles