Vabatahtlikud väärivad tunnustamist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlike tunnustamisüritus tuleb 1. detsembril Jõhvi kontserdimajas.
Vabatahtlike tunnustamisüritus tuleb 1. detsembril Jõhvi kontserdimajas. Foto: Erakogu

Eesti vabatahtlikke tegevusi koordineerivas ja koondavas veebikeskkonnas Vabatahtlike Värav on välja kuulutatud vabatahtliku tegevuse üleriigilise tunnustamise konkurss, et esile tuua inimesed, kes on vabatahtlikult panustanud Eesti ühiskonna arengusse ja vabatahtlikku tegevust toetanud.

Pidulik tunnustamisüritus on Jõhvi kontserdimajas 1. detsembril – mõni päev enne rahvusvahelist vabatahtlike päeva, mis on 5. detsembril.

Selle traditsiooni algatajaks oli Avatud Eesti Fond. Aastatel 2007–2012 korraldas tunnustamisüritust MTÜ Vaba Tahe (varem Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskus) ning 2013. aastast Eesti Külaliikumine Kodukant. Tunnustuse patroon on vabariigi president.

Tunnustusi jagatakse kolmes kategoorias.

• Aasta vabatahtlik – tunnustame vabatahtlikke, kes on järjepidevalt panustanud Eesti ühiskonna arengusse.

• Vabatahtlike kaasaja, juhendaja – tunnustame vabaühendusi või inimesi (juhendajaid), kes on järjepidevalt juhendanud vabatahtlikke, neid innustanud ja kaasanud.

• Ettevõte või asutus – tunnustame ettevõtet või avaliku sektori asutust, kes on soodustanud oma töötajate vabatahtlikku professionaalset tegevust vabaühendus(t)es.

Kandidaate võivad esitada eraisikud, kodanikuühendused, riigi- ja omavalitsusasutused ja ettevõtted, ent iseenda kandidatuuri ei saa üles seada. Kandidaate saab esitada 10. oktoobrini. Ankeedid leiab Vabatahtlike Väravast www.vabatahtlikud.ee ja külaliikumise Kodukant kodulehelt. Ankeete võib saata ka posti teel: Eesti Külaliikumine Kodukant, Sirge tänav 2, 10618 Tallinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles