Paariskahene jätkab Bulgaarias tugevamas poolfinaalis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlane Kaur Kuslap (vasakul) ja pärnulane Tõnu Endrekson MMil
Viljandlane Kaur Kuslap (vasakul) ja pärnulane Tõnu Endrekson MMil Foto: Fred Killing

Eesti paarisaeru kahepaat pääses neljapäeval Plovdivis peetavatel maailmameistrivõistlustel läbi tugeva vahesõidu võitjana poolfinaali.

Tõnu Endrekson ja Kaur Kuslap pidid esialgu startima juba kolmapäeval, ent ebavõrdsed tuuleolud sundisid otsustajaid peaaegu kõiki sõite edasi lükkama. Juba eelsõidus sai Eesti paar paadi liikuma ning näitas neljapäeva varahommikul peetud vahesõiduski, et kooslus toimib. Teises vahesõidus osalenud Endrekson ja Kuslap pidid lõpetama vähemal teisena, ent jõuline ning taktikaliselt küps sõit viis nad liidrina (aeg 6.21,19) reedesesse poolfinaali. Järgnesid suure osa distantsist liidrina sõudnud ning samuti poolfinaali jõudnud norralased (6.22,79) ning C/D poolfinaali kukkunud Ukraina (6.24,63), Itaalia (6.25,36) ja autsaider Zimbabwe (6.42,43).

Esimesest vahesõidust liikusid poolfinaali Šveits (6.18,06) ja Poola (6.19,29), kolmandast Prantsusmaa (6.17,5) ja Rumeenia (6.21,09) ning neljandast Iirimaa (6.16,96) ja Bulgaaria (6.20,15). Juba eelsõidus olid taganud pääsu 12 hulka Uus-Meremaa, Holland, Suurbritannia ja Saksamaa.

Poolfinaalid on kavas reedel, 14. septembril kell 9.19 ja 9.27. Mõlema sõidu kolm paremat saavad loa startida pühapäevases A-finaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles